Bild på nyhetsankaret Bret Baier bredvid bild på USA:s vicepresident Kamala Harris.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här får vicepresident Kamala Harris nog av att nyhetsankaret Bret Baier avbryter henne under onsdagens intervju. Foto: Fox News/SVT

Harris: Min ledning blir ingen fortsättning på Bidens presidentskap

Uppdaterad
Publicerad

Om Demokraternas presidentkandidat Kamala Harris vinner USA:s val i höst står en sak klart enligt henne:

– Mitt presidentskap kommer inte bli en fortsättning av Joe Bidens presidentskap, sa hon i en exklusiv intervju med Fox News.

I en tuff intervju med den konservativt inriktade tv-kanalen Fox News på onsdagen gick Kamala Harris i klinch med programledaren Bret Baier kring frågor om invandring och vicepresidentens politiska hållning.

Harris försökte distansera sig från sittande Joe Bidens presidentskap och betonade att om hon väljs, skulle hennes presidentskap inte vara en direkt fortsättning på Bidens.

USA-val 2024

– Som varje ny president som tillträder, kommer jag att ta med mig mina livserfarenheter, mina yrkeserfarenheter och fräscha nya idéer. Jag representerar en ny generation av ledarskap, sa vicepresidenten.

Skyller på Trump i migrationsfråga

Under intervjun, som var hennes första med nyhetskanalen, blev tonen upprepade gånger ansträngd när de båda avbröt varandra.

När Harris tidigare agerande kring invandringsfrågor indirekt kritiserades av Baier, anklagade hon tidigare president Donald Trump för att ha blockerat ett migrationsförslag tidigare i år. Hon indikerade även att hon har ändrat sin syn på avkriminalisering av gränskorsningar, ett förslag hon stödde 2019.

I vidare kritik mot Trump sa Harris att:

– Folk är utmattade av någon som påstår sig vara ledare men tillbringar heltid med att förnedra och engagera sig i personliga klagomål.

Hon ifrågasatte också hans mentala stabilitet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2024

Mer i ämnet