Klockan är 04.30 och det råder febril aktivitet i hamnen i Honolulu.
Tonfisk och svärdfisk ligger uppradade på is, i väntan på köpare. Auktionen börjar 05.30 och lokala köpare trängs med mäklare som säljer fisken vidare till andra delar av USA och världen.
– Vet du hur man ser att en tonfisk är bra? frågar Jim Cook.
Han vet. I 45 års tid har han fiskat i Stilla Havet. I dag äger han sex båtar.
– Jag tror att jag talar för alla här när jag säger att vi hoppas att president Trump kommer att dra tillbaka fiskeförbudet vid Papahānaumokuākea, säger han.
7.000 arter
Nationalmonumentet Papahānaumokuākea är fyra gånger så stort som Kalifornien. Om man slår ihop alla andra nationalparker i USA kommer man ändå inte upp i den totala storleken.
För att ta sig dit får man färdas i båt 36 timmar från ön Oahu.
– Det bor 7.000 arter där, säger William Aila.
LÄS MER: Hawaii utmanar Trumps nya inreseförbud
Han är en av aktivisterna som låg bakom förslaget att Papahānaumokuākea skulle expanderas till sin nuvarande storlek, vilket Obama fattade beslut om precis innan valet 2016.
– Det var det största arvet president Obama kunde ge vår nation, säger William Aila.
– Jag hoppas att president Trump inte häver upp beslutet.
Ingen president fattat sådant beslut
I förra veckan fattade Donald Trump beslut om att undersaka saken. Hans handelsminister, Wilbur Ross, har fått i uppdrag att undersöka alla platser som blivit nationalmonument de senaste tio åren, och göra en bedömning vilka han anser ska vara kvar. Om Trump beslutar sig för att upphäva besluten kommer han stöta på krångel.
Ingen president har tidigare upphävt en annan presidents order om nationalmonument, och diskussioner pågår nu huruvida Trump behöver kongressens stöd för beslutet eller ej.
– Båda sidorna har en poäng i sina argument, säger Andy Collins, utbildningskoordinator på den amerikanska myndigheten NOAA, som övervakar tillståndet i haven och atmosfären.
– Ja, fiskarna förlorar cirka åtta procent av sin inkomst genom att inte kunna fiska där. Det är den ena sidans argument. Den andra sidan är att vi helt enkelt inte vet tillräckligt om våra hav. Varje gång vi skickar ned våra forskningsmaskiner där hittar vi något nytt.
Vill sprida ut fisket
Han säger att en fjärdedel av allt som finns i Papahānaumokuākea inte finns någon annanstans på jorden.
– Hittills har man bland anat hittat världens äldsta korall, 4500 år gammal… och en bläckfisk! Den är vit och har fått namnet Casper.
LÄS MER: Rädsla sprider sig bland muslimer på Hawaii
Jim Cook menar att fiskebåtarna inte går så djupt ned i vattnen att de påverkar nationalmonuments unika liv.
– Det vi vill göra är att sprida ut fisket så att vi inte påverkar bara ett område, om vi inte fiskar där så fiskar vi mer på andra ställen, då påverkar vi den naturen, säger han, men får mothugg av William Aila.
– Fiskebåtarna här har fiskelinor som är många många kilometer långa, de fångar allt. De är här för att fiska tonfisk, men för varje tonfisk de fångar så får de två hajar som dör. De fångar delfiner, sälar, valar… Det är helt enkelt inte värt det, säger han.
Besked om monumentets framtid väntas komma i augusti.