Frankrike, Italien, Tyskland, Storbritannien, Japan, Kanada och USA driver tillsammans G7-gruppen. I dag möts ländernas ledare för ett möte i Québec i Kanada.
Ståltullar på agendan
I förra veckan riktade sex av medlemsländerna i G7 stark kritik mot det sjunde landet i gruppen, USA. Anledningen är USA:s beslut att införa stål- och aluminiumtullar. Något som kommer att diskuteras på mötet.
I eftermiddag anländer USA:s president Donald Trump till mötet, hur länge han kommer stanna i Québec är inte säkert, efter att han i går kväll gick ut och ifrågasatte varför han skulle delta över huvudtaget.
Jämställdhet på agendan
Mötet kommer att pågå från fredag till söndag. Trots att just industri- och tillväxtfrågor är i fokus brukar ledarna ofta diskutera andra ämnen också. Så blir även fallet i år.
Några av punkterna på mötesprotokollet är internationell ekonomisk tillväxt, fredsfrågor och miljöfrågor.
Även jämställdhet och kvinnors rättigheter finns på agendan i år och är något som diskuterats på de senaste mötena. Terrorism var ett hett ämne under förra mötet, och väntas tas upp i år också under lördagen.
Protester
Under helgen kommer det pågå protester mot att mötet hålls i Québec, protester som inleddes redan under fredagen.
Tar inga beslut
Under G7-mötet kommer man sällan fram till några konkreta bindande beslut som medlemsländerna ska råda efter. I stället pratar man ofta om målbilder och diskuterar riktlinjer för hur man ska kunna samarbeta i olika frågor.
Utöver ledare från medlemsgrupperna kommer även representanter från EU-länder delta på mötet.
G7-gruppen
G7, eller The group of seven, bildades under 1970-talet. G7 bildades för att länderna tillsammans ville lösa stora ekonomiska problem, främst inom internationell handel. På senare tid har man även diskuterat andra frågor.
Gruppen har toppmöte varje år, förra året hölls mötet på Sicilien i Italien.
Ryssland var 1997-2014 med i samarbetet och gruppen bytte tillfälligt namn till G8.
Källa: Nationalencyklopedin