I nuläget sitter elva personer fängslade med dödsdomar. Utöver dessa finns det även sex personer som inväntar rättegång där det finns en risk att de döms till avrättning, och tre personer där det inte finns någon offentlig information om de redan dömts, enligt en kartläggning av Amnesty.
Det finns en risk att dessa siffror kommer forsätta stiga, enligt Maja Åberg, policyrådgivare på Amnesty.
– Det är svårt att veta vad som kommer hända framåt, men tusentals har gripits för inblandning i protesterna. Och med tanke på att Iran hade avrättat otroligt många redan innan protesterna började så finns det en risk att avrättningarna kommer fortsätta, säger hon.
Offentliga avrättningar
Den senaste av de två avrättningarna kopplade till protesterna utfördes i måndags mot den 23-årige Majidreza Rahnavard. Denna avrättning skedde offentligt och har dessutom blivit spridd genom bilder publicerade av den regimtrogna nyhetsbyrån Mizan.
– En offentlig avrättning blir ännu mer fruktansvärd eftersom det blir en del av att hålla ett helt folk i fruktan. För att inte tala om hur det påverkar personen själv och dess anhöriga, säger Maja Åberg.
“Ingen kommer undan”
Bland de som riskerar bli avrättade för sin kritik mot styret i Iran finns artisten Toomaj Salehi och fotbollsspelaren Amir Nasr-Azadani. Enligt Maja Åberg finns det en särskild betydelse att straffa välkända personer som dessa.
– Det är troligen ett sätt att visa att ingen kommer undan för att skicka en signal att det inte spelar någon roll hur känd och etablerad en person är. Om man protesterar riskerar man att råka illa ut och i värsta fall avrättas.