Israels premiärminister Benjamin Netanyahu uppger att kabinettet, som består av en mindre grupp ministrar i regeringen, ”tagit ställning till alla politiska, säkerhetsmässiga och humanitära aspekter” och att avtalet går i linje med krigets mål.
Godkänns avtalet ska vapenvilan träda i kraft på söndag klockan 12.15, lokal tid. Samma dag väntas också de första gisslan släppas, enligt ett uttalande från Netanyahus kansli.
Krav om att återuppta kriget
Rapporter har talat om tuffa förhandlingar inom den israeliska regeringen inför omröstningen.
Det har bland annat kommit krav från finansminister Bezalel Smotrich och hans högerextrema parti Religiös Sionism om att Israel ska återuppta kriget i Gaza efter vapenvilans första fas, och då även kontrollera nödhjälp till Gaza på nytt.
Jerusalem Post och Washington Post skriver att Netanyahu gått med på de kraven. Men det har ännu inte bekräftats från premiärministerns håll.
Sannolikt med överträdelser
Isabell Schierenbeck, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, säger att Smotrich med stor sannolikhet fått något i utbyte för att stanna kvar i regeringen trots sitt motstånd till avtalet om vapenvila. Men det är i nuläget inte helt tydligt vad en sådan överenskommelse handlar om, säger hon.
– Men sådant här brukar sippra fram till slut.
Det skulle exempelvis kunna handla om att återuppta kriget efter den första fasen under vissa förutsättningar, till exempel om Israel ser vad de betraktar som överträdelser från Hamas sida, men det är bara spekulationer, säger hon.
– Med stor sannolikhet så kommer inte de här tre faserna bara avlösa varandra. Det kommer att bli överträdelser som mycket väl kan leda till att vapenvilan bryts förr eller senare.