Jon Bon Jovi

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här stoppar Jon Bon Jovi ett misstänkt självmordsförsök i Nashville, USA. Foto: TT/Metropolitan Nashville Police Department

Jon Bon Jovi hyllas – stoppade självmordsförsök

Uppdaterad
Publicerad

Jon Bon Jovi hyllas för att ha stoppat ett självmordsförsök i Nashville i USA.

På övervakningsfilmer från Nashville-polisen syns hur rocklegendaren närmar sig en kvinna som klättrat över räcket på en bro och får henne att klättra tillbaka.

Artisten Jon Bon Jovi befann sig på bron i Nashville för att, vad det verkade, spela in en musikvideo när en kvinna klättrade över räcket på bron.

Polisen i Nashville har delat ett videoklipp där Bon Jovi, tillsammans med en annan person, ses gå fram till kvinnan efter att ha vinkat till henne.

Efter en kort pratstund får kvinnan hjälp att klättra över till rätt sida räcket igen, där hon får en kram av Jon Bon Jovi.

Polisen i Nashville hyllar insatsen på sociala medier.

”Bon Jovi hjälpte till att övertala kvinnan att klättra tillbaka från kanten över Cumberlandfloden, tillbaka till säkerhet”, skriver de enligt BBC.

hit kan du vända dig angående självmord och psykisk ohälsa

Kontakta en psykiatrisk akutmottagning eller ring 112 om du mår så dåligt att det känns outhärdligt, eller om du har allvarliga självmordstankar eller självmordsplaner.

Här nedan hittar du kontaktvägar till andra organisationer för stöd och hjälp.

Mind Självmordslinjen, chatt via mind.se eller på telefon 90101. Alla dagar, dygnet runt.

Bris – Barnens rätt i samhället för dig under 18 år på telefonnummer 116 111 eller chatt. Alltid öppet.

Jourhavande medmänniska på telefon 08-702 16 80. Alla dagar klockan 21.00-06.00. Det går även att chatta på deras hemsida.

Jourhavande präst nås via 112, be om att få prata med jourhavande präst. Alla dagar klockan 21.00-06.00. Det går även att chatta eller mejla.

SPES – Riksförbundet för Suicid Prevention och Efterlevandes Stöd 020–181800. Alla kvällar 19–22.

Ring telefonnummer 1177 om du behöver hjälp med var du kan söka vård.

Det går även att vända sig till en ungdomsmottagning från att man är 12 eller 13 år tills man är mellan 20 och 25 år. Kontakta din ungdomsmottagning för att se vad som gäller just där.

Här finns även en längre lista med var du kan vända dig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.