Jordskred i sydvästra Indien

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilderna från jordskreden i sydvästra Indien. Foto: Reuters

Jordskred i Indien: Över 90 döda – hundratals saknade

Uppdaterad
Publicerad

Minst 90 personer har omkommit efter flera jordskred i Kerala i södra Indien på tisdagen, enligt Reuters.

Den indiska militären uppger att ett hundratal personer fortfarande saknas och misstänks vara instängda under jordmassor.

Omfattande regnoväder har orsakat flera stora jordskred i den södra delstaten Kerala. Enligt Reuters ska runt 90 personer ha omkommit i samband med översvämningar och jordskred i området.

”Hundratals människor misstänks ha blivit begravda”, uppger Indiens militär.

Enligt Keralas hälsominister ska över 120 personer ha skadats och lokala medier rapporterar att många människor tros ha spolats bort i Chaliyar-floden.

Utsatt område

På tisdagen skickades över 200 räddningsarbetare och soldater till området i bergen för att bistå i sök- och räddningsinsatser.

Kerala är ett utsatt område där flera andra kraftiga regn och jordskred resulterat i dödsfall och förödelse.

2021 dog minst 25 personer i översvämningar och jordskred och 2018 omkom mist 400 personer i den värsta översvämningen som drabbat området på nästan hundra år, enligt Reuters.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.