Videon hade spelats in av gärningsmannen i Isla Vista-dåden i Kalifornien för drygt en vecka sen.
Hundratusentals kvinnor har reagerat under hashtagen #YesAllWomen och miljoner tweets har skrivits.
Massmorden inträffade för drygt en vecka sedan i studentområdet Isla Vista. Attacken var planerad och den 22-årige gärningsmannen Elliot Rodger hade skrivit ett hundrasidigt manifest och lagt ut en video på youtube där han förklarade att han fortfarande var oskuld och att han inte förstod varför han blev ignorerad av kvinnor.
Ville straffa kvinnor
– Flickor har aldrig attraherats av mig, jag förstår inte varför. Men jag kommer att straffa er för det. Det är orättvist. Jag kommer att slakta varenda blond slampa jag ser. Allihop skulle ha betraktat mig som underlägsen om jag hade närmat mig dem, säger Elliot Rodger i videon. När videon blev känd startade en stor debatt, som fortfarande pågår i amerikanska sociala medier.
Det började med hashtagen #NotAllMen, där män var först ut med att reagera på Rodgers uttalanden. De menade att det är ett fåtal män som hyser dessa åsikter och att inte alla män kan lastas för en enskild människas brott. #YesAllWomen
Som svar på det resonemanget startades #YesAllWomen, där hundratusentals kvinnor började dela sina erfarenheter och tankar om trakasserier, övergrepp och kvinnosynen i stort i USA.
Miljoner tweets
På bara ett par dygn kom det över en miljon tweets.
En av de mest retweetade blev signaturen Rylahs inlägg: Att säga ”Jag har en pojkvän” är det lättaste sättet att få en man att lämna dig i fred. Han respekterar en annan man mer än han respekterar dig”.
”Jag borde inte behöva hålla mina bilnycklar i handen som ett vapen och kolla över axeln hela tiden när jag går hem på natten”, skrev Sohpia Bush. Paige Cornwell skrev ”När jag tar på mig högklackade skor tänker jag för en sekund på om jag ska kunna springa ifrån någon i dom.”
Och Jordan Crebsbach twittrade: ”Vi känner oss tvungna att avsluta våra skräckhistorier med att 'jag hade tur – det kunde ju ha gått mycket värre'”.
Jämställdhet debatteras mer
Jenny Nordberg är frilansjournalist i New York och har följt diskussionerna i sociala medier. Hon menar att #YesAllWomen har blivit en sak för alla kvinnor, inte bara feminister.
– Här har vi unga kvinnor som ger egna exempel på hur de blir utsatta bara för att de är kvinnor. De är inte nödvändigtvis aktiva feminister, men de upptäcker här att de delar någonting med i stort sett alla kvinnor.
Det finns också exempel på att män har gett sig in och stöttat, t ex under #AllMenCan, säger Jenny Nordberg.
Debatten om diskriminering mot svarta är välbekant i USA, men genusfrågor har inte fått samma genomslag i det socialt konservativa USA. Jenny Nordberg tycker sig dock se att jämställdhetsdebatten börjat ta mer plats i det offentliga samtalet under de senaste tio åren.
När Facebookchefen Sheryl Sandberg skrev om kvinnors ställning i näringslivet fick det en enorm uppmärksamhet.
– Det är definitivt del i något som händer nu. Alltfler börjar tala om jämställdhet som mänskliga rättigheter. Frågan betraktas inte lika mycket som ett särintresse. Det finns förstås unga välutbildade kvinnoaktivister, men sen har du också en generation som – utan att vara aktiva i kvinnofrågor – är högutbildad och som inte accepterar sämre villkor än män, säger Jenny Nordberg.