I dag, fyra år senare, lever Arzu för stunderna då hon får träffa de sex barnen, som vårdas av turkiska myndigheter.
Hennes fall har väckt stor uppmärksamhet i Turkiet och Arzu har blivit en symbol för kampen mot barnäktenskap. Hon menar att hela samhället har ett ansvar.
– Imamen som förrättar vigseln och bröllopsgästerna, skulle de inte veta om att det är en minderårig som gifter sig? Och varför anmäler inte sjukhuspersonalen som hjälper minderåriga flickor att föda barn?
Konfronterade föräldrarna
I hennes fall var det ingen som protesterade eller anmälde trots att hon födde barn som 15-åring. Hon har i efterhand försökt att prata med sina föräldrar, men de vägrar besvara frågan varför de gifte bort henne i så ung ålder.
– Låt ingen mer flicka utsättas för vad jag gått igenom. Jag vill uppmana alla att sätta värde på sina döttrar, det är inte vårt beslut att födas som kvinnor, säger Arzu Boztaş.
”Rena himmelriket”
Hon är nu, vid 31 års ålder, fast besluten att för första gången i sitt liv skaffa ett arbete. Arzu hoppas på att sälja simit, turkiska sesamkringlor, på gatan för att dryga ut den knapra kassan från bidrag för funktionshindrade. Pengarna vill hon använda till att stötta barnens utbildning.
– Trots allt är mitt liv rena himmelriket i dag jämfört med helvetet som det var att utstå min ex-makes våld, säger Arzu Boztaş.
”Du kunde inte förgöra mig”
Ex-maken avtjänar ett fängelsestraff på 35 år. Arzu besökte vid ett tillfälle fängelset för att träffa honom. Men ex-maken dök inte upp.
– Du sköt mig med sju skott, du tog mina ben ifrån mig. Men du lyckades inte ta min livsglädje. Du kunde inte förgöra mig.
Det berättar Arzu Boztaş att hon planerade att säga till honom. Hennes leende strålar när hon säger det.