Militäralliansens stridsflygplan angrep flera mål i huvudstaden, däribland flygbasen al-Dulaimi och militära träningsanläggningar, enligt den saudiskägda tv-kanalen al-Arabiya.
Huthirebellernas al-Masirah TV rapporterar i sin tur, enligt Reuters, om totalt 24 flygattacker sedan lördagskvällen, varav fyra riktats mot flygbasen. Även civila mål såsom en plastfabrik anfölls, enligt tv-kanalen.
Det är oklart om någon skadats eller dödats i attackerna. De följer på en dödlig drönarattack i förra veckan genomförd av rebellerna mot en militärparad.
Hotad överenskommelse
Upptrappningen innebär sannolikt att det blir svårt att få till den andra runda av FN-ledda förhandlingar mellan parterna som planerats till någon gång nu i januari. Samtalen skulle bli en uppföljning på de konsultationer som hölls utanför Rimbo i december. Där kom parterna överens om ett eldupphör i, och tillbakadragande av trupper från, den rebellkontrollerade hamnstaden al-Hudaydah – vars hamnar är livsnödvändiga för att föra in nödhjälp till den hungrande befolkningen.
Våldet har minskat kraftigt kring staden, enligt FN. Men tillbakadragandet av soldater drar ut på tiden på grund av oenigheter kring hur staden ska kontrolleras.
Utländsk inblandning
Konflikten beskrivs ofta som ett krig genom ombud mellan regionens rivaler Saudiarabien och Iran. Sedan den saudiskledda militäralliansen, som får stöd av USA och flera västländer med vapen och underrättelser, började flygbomba Jemen 2015 för att backa upp regeringssidan förvärrades den humanitära situationen dramatiskt.
Tusentals civila har dödats i flygangrepp mot sjukhus, skolor och marknader. Människorättsgrupper har även kritiserat rebellerna för återkommande robotattacker mot Saudiarabien.
Bland andra Saudiarabien och USA anklagar Iran för att stödja rebellerna med både vapen och andra resurser, vilket Iran kategoriskt nekat till. Enligt en hemligstämplad FN-rapport har upphittade vapen som använts av rebellerna burit spår av att ha tillverkats i Iran, även om experterna inte kunnat slå fast om de levererats av Iran.
Fakta: Värsta humanitära katastrofen
Jemen är ett av de fattigaste länderna i Mellanöstern. Olja och i viss mån naturgas har varit viktiga inkomstkällor. Både produktionen av olja samt oljepriset har sjunkit under senare år, med stora följder för ekonomin.
Den våg av folkliga protester som bröt ut i arabvärlden i början av 2011 spred sig också till Jemen. I slutet av året lämnade president Ali Abdullah Saleh ifrån sig makten och efterträddes 2012 av sin vicepresident Abd Rabbu Mansur Hadi.
Huthirebellerna kände sig diskriminerade av centralregeringen och 2014 belägrade de huvudstaden Sanaa för att få igenom sina krav på ökat inflytande. De fick stöd av Saleh och ökade trycket ytterligare i början av 2015. President Hadi flydde till hamnstaden Aden och senare till Saudiarabien.
I mars 2015 började en saudiskledd militärallians flygbomba rebellmål. Sedan dess har situationen för civilbefolkningen förvärrats drastiskt. Mat och mediciner saknas och FN har beskrivit läget i Jemen som världens värsta humanitära katastrof.
Källa: Landguiden med flera.