Nya meddelanden från Anne-Elisabeth Hagens kidnappare

Uppdaterad
Publicerad

De förmodade kidnapparna till norska Anne-Elisabeth Hagen, som varit försvunnen sedan den 31 oktober i fjol, har återigen hört av sig till familjen, enligt norska NRK.

Familjen Hagen har tidigare mottagit meddelanden från de förmodade kidnapparna, först i form av en lapp som lämnades i familjen hem och senare i digital form. Det nya meddelandet kom i samma digitala plattform som familjen tidigare mottagit meddelanden på.

– Den 16 januari mottog familjen ett meddelande från de som hävdar sig ha Anne-Elisabeth Hagen, sade  familjens advokat Svein Holden under en presskonferens på torsdagen.

– Vi är eniga om att det är viktigt att meddela pressen om detta, säger Holden.

Plattformen som familjen mottagit meddelanden på, har mycket begränsade möjligheter för vidare kommunikation. Enligt Holden är det av hög prioritet att vidare kommunikation förs på en annan plattform än den gärningsmännen använder i dagsläget.

”Positivt tecken”

Familjen säger genom sin advokat Svein Holden att de uppfattar meddelandet som ett positivt tecken och att de är intresserade av att få till en lösning på detta.

– Informationen som vi mottog var varken ett bevis på att hon är vid liv eller att de som meddelat sig faktiskt har henne, men vi uppfattar det som positivt och som ett tecken på att hon lever.

Vad meddelandet innehåller vill advokaten inte gå närmare in på. Familjen är inställd på att gå in i förhandlingar, men vill först ha det bekräftat att Anne-Elisabeth Hagen faktiskt är vid liv.

– Syftet med presskonferensen i dag är att komma i vidare kontakt med kidnapparna, sade Holden.

Lösensumma krävs

Anne-Elisabeth Hagen är gift med en av Norges rikaste män och har varit försvunnen sedan den 31 oktober förra året.

Polisen har tidigare haft kontakt med de förmodade kidnapparna och det har framkommit krav om en lösensumma i kryptovaluta. Kravet handlar enligt NRK om 90 miljoner norska kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.