Opinionsmätningen har genomförts på uppdrag av EU-parlamentet eftersom det om ett år i maj 2019 är val till EU-parlamentet.
Och i EU som helhet ökar stödet för EU, i genomsnitt 60 procent av de tillfrågade tycker att EU-medlemskapet är bra.
Stora skillnader i stöd
Men det finns stora skillnader.
Lägst är stödet i Tjeckien, Kroatien, Italien och Grekland, där mellan 34 procent och 45 procent tycker att EU är bra.
Starkast stöd för EU finns i Luxemburg, Irland, Tyskland och Nederländerna där mellan 79 procent och 85 procent tycker att EU är bra.
Terrorism och klimat
Bland de viktigaste frågorna för EU nämner de flesta terrorism, ungdomsarbetslöshet och immigration.
Svenskarna skiljer ut sig genom att fler svenskar säger att det viktigaste för EU är att bekämpa klimatförändringar, skydda miljön och att främja mänskliga rättigheter.
EU-valet 2019
Valdeltagandet har som helhet minskat vid de senaste valen till EU-parlamentet, även om Sverige var ett undantag med ökat valdeltagande 2014.
I opinionsmätningen är det flest i Danmark, Nederländerna och Sverige som säger att de antagligen kommer att gå och rösta.
Nej till toppkandidater
Svenskar uppskattar inte förslaget om så kallade toppkandidater. Enligt förslag från partierna i EU-parlamentet ska kandidaten från det europeiska parti som får flest röster i EU-valet automatiskt bli ordförande i EU-kommissionen.
Med ett tyskt ord kallas detta ”Spitzenkandidat” eller toppkandidat, men det är en process som de flesta svenska partierna inte stöder.
Enligt opinionsmätningen stöder 38 procent av svenskarna denna idé och Sverige är bland de länder där stödet är svagast.
Om mätningen
Opinionsmätningen har gjorts i de nuvarande 28 EU-länderna, med drygt 27 000 svarande över 15 år under april månad 2018. Undersökningen har gjorts på uppdrag av EU-parlamentet och genomförs av opinionsinstitutet Kantar Sifo.