Wagnergruppen har blivit ett känt varumärke både i Ryssland och internationellt. Gruppen har haft stora kontor i Sankt Petersburg och ledare som tagit emot medaljer från president Putin.
I Ukraina kanske organisationen bara är känd som legosoldater. Men i andra delar av världen erbjuder Wagnergruppen något mer. Där är den en slags allt i allo-konsultlösning för auktoritära ledare och diktaturer. I andra delar av världen erbjuder Wagnergruppen trollfabriker, opinionspåverkan och politisk rådgivning.
– Klart är att Ryssland har behov av den här sortens aktör och någon kommer att fylla den rollen. Wagner eller andra ryska privata militärföretag, säger SVT:s utrikesreporter Carl Fridh Kleberg.
Stridskrafter borta
Ilmari Käihkö, docent i krigsvetenskap vid Försvarshögskolan, säger till TT att det är troligt att Wagnergruppens uppdrag och Prigozjins företag tas över av aktörer som anses vara politiskt lojala i Ryssland. Han menar att Wagnergruppens betydelse har överdrivits och att det är möjligt att organisationen kommer att upplösas.
– Majoriteten av Wagners stridskrafter är borta. Det som finns kvar är ett antal tusen, mer professionella soldater som är kanske före detta fångar som stridit i Ukraina och valt att stanna med Wagner. Jag har sett en siffra på 3 000 i Belarus, och ytterligare soldater finns i olika afrikanska länder, säger Ilmari Käihkö till TT.
Tormod Heier, professor vid Försvarets högskola i Norge, tror att Putin kommer att försöka ersätta Prigozjin med en mer Kreml-trogen ledare för att öka kontrollen över Wagnergruppen och dess soldater.
– Jag tror att Ryssland och Putinregimen fortfarande kommer att se Wagnergruppen som ett mycket viktigt och användbart instrument för att främja ryska intressen runt om i världen, säger Heier till NRK.
Vad händer egentligen med Wagnergruppen nu? Hör Carl Fridh Kleberg i klippet ovan