Det tog inte lång tid efter det att Jamal Khashoggi klev in på det saudiska konsulatet i Istanbul utan att någonsin kliva ut, innan kraven på svar från Saudiarabien hopade sig.
När saudierna nu till slut har medgett att Khashoggi dog inne på konsulatet – i deras version av berättelsen under ett bråk som spårat ut – så vänds många av bedömarnas blickar mot omvärlden.
Närmare bestämt på hur andra länder reagerar på förklaringen, och på avskedandet av flera högt uppsatta tjänstemän till följd av fallet.
Många tvivel
Många uttrycker tvivel. På lördagen säger Tysklands förbundkansler Angela Merkel i ett gemensamt uttalande med sin utrikesminister att förklaringen inte räcker.
”Vi väntar oss transparens från Saudiarabien rörande omständigheterna kring han död”, står det i uttalandet som nyhetsbyrån Reuters har tagit del av.
”Informationen som gjorts tillgänglig om vad som hände på konsulatet i Istanbul är otillräcklig.”
Storbritannien säger sig överväga sina ”nästa steg”, medan Spanien säger sig vara besviket på de saudiska uppgifterna.
I Turkiet, där det misstänkta mordet inträffade, varnar en talesman för det styrande AK-partiet att man inte kommer att tillåta ”en mörkläggning”.
Allierade positiva
Den enskilt mest avgörande spelaren är USA, som sedan lång tid ser Saudiarabien som en nyckelallierad i Mellanöstern. President Donald Trump anses också ha goda relationer till kronprins Muhammad bin Salman, som allt mer etablerat sig som kungadömets verkliga makt.
Trump uttrycker sig positivt om den saudiska förklaringen.
– Jag tycker att det är ett bra första steg. Det är ett stort steg, säger han vid ett besök i delstaten Arizona.
– Saudiarabien har varit en mycket bra allierad. Men vad som hände är oacceptabelt.
När Trumps kampanjresa, som just nu pågår inför mellanårsvalet i USA, under lördagen nådde delstaten Nevada kom ett nytt uttalande från presidentens sida. Den här gången något mer kravbetonat gentemot Saudiarabien:
– Jag är inte nöjd förrän vi har svaret, sade Trump.
Saudiarabiens regionella allierade inklusive Bahrain och Förenade arabemiraten uttrycker sig ännu mer positivt. Egypten berömmer i ett uttalande Saudiarabiens ”modiga” och ”beslutsamma” agerande, enligt Reuters.