Soldater springer på en gata i Tel Aviv

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Minst sex personer dödades i en skjutning i Tel Aviv på tisdagskvällen. Foto: Reuters

Sex döda efter skjutning i Tel Aviv

Uppdaterad
Publicerad

Sex personer har dödats i en skottlossning i Jaffa i Tel Aviv på tisdagskvällen. Två gärningsmän, som israelisk polis benämner som terrorister, sköts.

Det var under tisdagskvällen, strax innan Iran inledde sin massiva robotattack mot Israel, som de två männen gick till attack i Jaffa i Tel Aviv.

Israelisk polis misstänker att de båda männen, den ene beväpnad med ett gevär och den andre med kniv, började attacken på ett spårvagnståg. Därefter hoppade de av och fortsatte attackera människor på gatorna.

I ett videoklipp på sociala medier syns hur två män hoppar av spårvagnståget, den ena av dem skjutandes.

Gärningsmännen sköts

Enligt polisen var det en kommunal säkerhetsvakt och en beväpnad civil som sköt de två gärningsmännen, som polisen benämner som terrorister.

”En neutraliserades på plats och den andre får sjukhusvård och är i ett allvarligt tillstånd”, skriver polisen på X.

En stor sökinsats genomfördes för att undersöka om det fanns fler terrorister, men det kunde polisen senare utesluta.

Polisen har inte uttalat sig om gärningsmännens eventuella motiv.

Kom från Västbanken

Enligt tidningen Haaretz har polisen identifierat de båda männen och de ska ha kommit från en stad på Västbanken och inte haft tillstånd att vistas i Israel.

Tidningen rapporterar även att övervakningskameror ska visa hur männen setts komma ut från en närliggande moské innan de påbörjade attacken.

Sex döda – varav en 17-årig flicka

Enligt den israeliska polisen ska sex civila ha dödats och ytterligare 17 skadats i attacken. Därtill har en av gärningsmännen dödats.

Haaretz rapporterar att en 17-årig flicka är ett av dödsoffren. Tidningen skriver även att sex av de skadade är i ett allvarligt tillstånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.