Viktor Orbán och partiet Fidesz står som segrare i Ungerns val och han kan få en supermajoritet vilket innebär att partiet kan ändra i grundlagen.
– Har man majoriteten kan man göra om konstitutionen. Nu har de möjligheten att på nytt skriva in att man vill skydda Ungern från beslut som tas på EU-nivå. En konfrontationslinje mot Bryssel, är det många som tror, kan fortsätta från Budapest i fyra år till, säger Christoffer Wendick, SVT:s Europakorrespondent.
Splittrad opposition
Partierna har gått till val var för sig och det bidrar enligt Wendick till att det inte funnits något annat regeringsalternativ förutom Fidesz.
Har den splittrade oppositionen varit en bidragande orsak till valresultatet?
– Ja, för en väljare som står mellan ett regeringsalternativ som innebär en liten säkerhet kontra ett oppositionsalternativ som innebär en stor osäkerhet så har väljare valt regeringsalternativet, säger Wendick.
Varför har omvärldens intresse för valet i Ungern varit så stort?
– Med de länder där det sker politisk experimentverksamhet, som till exempel Macron i Frankrike, som river upp och provar nytt, så är Ungern ett spännande land att följa.
– Under de senaste åtta åren har Orbán försökt, och lyckats med att göra om landet. Han pratar om iliberal demokrati till skillnad från liberal demokrati. Det är ett land där förvaltning, stat och maktparti flyter samman och tar kontrollen över tidigare oberoende institutioner. Det är spännande oavsett om man gillar utvecklingen eller inte, säger Wendick.