Carrie Fisher från arkivbild, 1978 och nutida bild till höger. Foto: TT

Star Wars-stjärna fick hjärtattack på flyg

Uppdaterad
Publicerad

Star Wars-stjärnan Carrie Fisher ska ha drabbats av en massiv hjärtattack på ett flygplan, skriver nöjessajten TMZ. Hon fick hjärt- och lungräddning på plats och fördes till sjukhus efter landningen.

Carrie Fisher, 60, främst känd för sin roll som prinsessan Leia i de tidiga Star Wars-filmerna, ska ha varit på väg från London till Los Angeles när hon plötsligt drabbades av en massiv hjärtattack på flygplanet, uppger nöjessajten TMZ.

Hennes tillstånd uppgavs först vara stabilt, men enligt hennes bror ska det vara kritiskt, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Carrie Fisher

Omkring femton minuter före landning ska stjärnan ha fått hjärtstopp. Flygvärdinnan frågade då om det fanns någon passagerare som är sjukvårdskunnig, varpå en passagerare hjälpte till.

Flygbolaget uttalade sig

Flygplanet landade i Los Angeles vid lunchtid och Carrie Fisher fördes snabbt till sjukhus.

En talesperson för United Airlines, flygbolaget som skådespelerskan flög med, sade tidigare i dag att de tänker på den drabbade passageraren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Carrie Fisher

Mer i ämnet