Helikopter släcker brand i Rom.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En helikopter bekämpar skogsbranden i nordvästra Rom, som ska ha utbrutit i området kring kullen Monte Mario. Foto: Reuters

Stor brand i Rom – boende evakueras

Uppdaterad
Publicerad

Det brinner i ett skogsområde i nordvästra Rom. Flera boende i närheten har nu evakuerats, skriver tidningen la Repubblica.

Vid 13-tiden kom larmet om att det brann på kullen Monte Mario i nordvästra Rom. Det är en av flera skogsbränder som härjat i Rom den senaste tiden.

De boende i området har evakuerats och flera vägar har stängts av. Även en domstol, en polisstation och ett observatorium har evakuerats då de hotats av lågorna.

Tv-kanalen Rai:s produktionslokaler har utrymts och sändningarna har avbrutits, skriver tidningen.

”Bilarna i området slukades av lågorna”, skriver journalisten Franco Scarsella på X.

Bilar nära branden kan explodera

Enligt tidningen har flera bilar fattat eld och det finns en rädsla för att bilar som står parkerade nära branden kan explodera.

– Det såg ut som ett bombdåd, säger en boende till la Repubblica.

Enligt Roms borgmästare Roberto Gualtieri startade branden i sluttningen av Monte Mario.

Räddningstjänsten är på plats och arbetar med flera helikoptrar för att släcka branden.

Gualtieri uppger att stora delar av branden redan har kunnat släckas. Till tidningen uppger han att ”det värsta är över” och att området nära Piazzale Clodio nu är under kontroll.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.