Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I flyktingklägret Balukhali bor i huvudsak muslimska rohingyer, som drivits på flykt från grannlandet Myanmar. Foto: Mahmud Hossain Opu, AP/TT

Storbrand i ett av världens största flyktingläger

Uppdaterad
Publicerad

En storbrand rasade under söndagen i ett av världens största flyktingläger i Bangladesh. Efter några timmar var branden kontroll, enligt lokala polisuppgifter. Men tusentals människor har tvingats fly och saknar nu tak över huvudet, enligt Röda korset.

– Vi kan för närvarande inte säga hur stora skadorna är, men det finns inga rapporter om skadade,” bekräftar även polisen Rafiqul Islam till nyhetsbyrån Reuters. 

Flyktinglägret i Cox's Bazar är ett av världens största och de senaste åren har flera bränder blossat upp. På söndagen utbröt ännu en storbrand, skriver Röda Korset på Twitter. Tusentals människor ska ha tvingats fly undan branden och är nu hemlösa.

– Jag kunde inte rädda någonting. Allt brann ner till aska. Många är utan hem. Jag vet inte vad som kommer att hända med oss, säger en av flyktingarna till Reuters.

Inga dödsoffer eller skador har dock rapporterats, och branden ska nu vara under kontroll, enligt den lokala polismyndigheten. Samtidigt pågår en stor räddningsinsats med brandkår, polis och hjälporganisationer på plats, enligt samma källa.

Vad som orsakat branden är ännu oklart, men det ska utredas, rapporterar AFP.

I lägret bor i huvudsak muslimska rohingyer, som drivits på flykt från grannlandet Myanmar, där militären inledde en brutal offensiv mot folkgruppen 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.