Det är strålande solsken och 28 grader i Aten dit SVT:s Niklas Svensson och fotograf Ronald Verhoeven kom på söndagseftermiddagen.
– Det är inte så att man går med hängande huvud i sommarvädret, men det står klart att folk är medvetna om allvaret, säger Niklas Svensson.
Pinsamt
Vid en bankomat där pengarna tagit slut var stämningen irriterad. Niklas Svensson berättar att en kvinna tyckte att det var pinsamt att Grekland hamnat i den här situationen.
– Jag vill inte att vi ska vara några som man tycker stjäl deras pengar, sa en annan kvinna till Niklas.
En man vid bankomatkön tyckte premiärminister Alexis Tsipras hanterat krisen väldigt dåligt.
Bra att säga ifrån
Andra försöker vara positiva och är mindre kritiska mot regeringen. En man säger till Niklas Svensson att han vill tro att Tsipras kan hantera situationen. Han kanske inte är som alla andra politiker som styrt landet, hoppas han.
Alla tycker att det är hemskt att landet hamnat i den här situationen men vissa uppskattar regeringens hårda linje mot långivarna.
– Det är i alla fall bra att vi säger ifrån, säger en man.
Val mellan två osäkra alternativ
På söndag 5 juli är det folkomröstning i Grekland.
– Grekerna ska välja mellan två alternativ men de vet egentligen inte vad de i praktiken innebär, säger Niklas Svensson.
I folkomröstningen kan väljarna rösta ja till eurogruppens krav – en institution som inte är särskilt populär. Om grekerna röstar ja så fortsätter nedskärningarna och de som drabbats hårt av den ekominska krisen skulle drabbas ännu hårdare, anser många.
Vad ett nej i folkomröstningen skulle innebära är oklart.
– Grekerna är vana vid hårda nedskärningar som pågått i flera år, men nu ställs det på sin spets, berättar Niklas Svensson från Aten.
Inför folkomröstningen är folket splittrat. Två grekiska tidningar har publicerat opinionsundersökningar.
– Den ena visar på ett ja, den andra ett nej. Men det rör sig i spannet 55-45 procent, säger Niklas Svensson.