Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lista: Överstelöjtnant Joakim Paasikivi om tre saker som kan påverka krigets utveckling. Foto: AP/TT

Tre saker att hålla koll på i krigets utveckling

Uppdaterad
Publicerad

Amerikanska stridsvagnar med kontroversiell ammunition är snart på plats i Ukraina och Nordkoreas Kim Jong-un väntas göra ett sällsynt utlandsbesök till Ryssland – vad är det Putin hoppas få ut av mötet? Hör överstelöjtnant Joakim Paasikivi om tre saker som kan påverka krigets utveckling.

Nordkoreas ledare Kim Jong-un ska besöka Ryssland och Vladimir Putin i september. Det uppger amerikanska och andra västerländska källor för New York Times.

De ska träffas för att diskutera vapenleveranser från Nordkorea till Ryssland. Enligt uppgift vill Ryssland ha artilleriammunition och pansarvärnsvapen av Nordkorea.

Kriget i Ukraina

– Det här kan vara en fortsatt rysk förberedelse för ett långvarigt krig: att man säkerställer att man inte bara har egen produktion, utan också möjlighet att importera ammunition, säger överstelöjtnant Joakim Paasikivi.

I utbyte vill Nordkorea ha avancerad teknologi till satelliter och ubåtar, enligt New York Times.

Kim Jong-un lämnar sällan Nordkorea och enligt källorna kommer mötet sannolikt hållas i den ryska staden Vladivostok nära gränsen till Nordkorea.

Se också hela Kriget i veckan om den senaste nyhetsutvecklingen i kriget i Ukraina.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriget i Ukraina

Mer i ämnet