Till vänster står en Kamala Harris framför en amerikansk flagga, vilket antyder ett tal eller en presskonferens. Till höger står Donald Trump på en flygplats.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kamala Harris anklagar Donald Trump för att vara utmattad – se hans svar. Foto: Reuters, Cspan

Trump ilsknar till efter Harris utmattningspik: ”En förlorare”

Uppdaterad
Publicerad

De två presidentkandidaterna var båda på besök i Michigan, USA, under fredagen för att locka nya väljare. Under Harris kampanjtåg ska hon ha kallat Trump för utmattad – vilket gått expresidenten på nerverna.

– Hon är en förlorare, säger han till pressen.

Donald Trump ska den senaste tiden ha ställt in flera intervjuer, rapporterar Politico, däribland intervjuer med NBC och CNBC, och nyligen avböjde han att delta i CBC:s ”60 minutes”.

Trumpkampanjen ska även i flera veckor hållit samtal med The Shade Room, en tidning som drar stor publik bland unga och svarta, men något datum ska aldrig ha spikats. Och i början av veckan ska tidningen på nytt ha pressat Trumps kampanj för att fastställa ett datum. Enligt två källor till Politico ska en Trumprådgivare sagt till dem att han var ”utmattad och vägrade vissa intervjuer, men att det kan förändras”.

USA-val 2024

Förnekar utmattning

Donald Trumps pressekreterare Karoline Leavitt säger att idén om att Trump vore utmattad är ”otvetydligt falskt”.

”President Trump springer varv runt Kamala Harris på kampanjspåret. Och har gjort medieintervjuer varje dag den här veckan. Han har mer energi och en hårdare arbetsetik än någon annan i politiken.”

Trump: ”Jag är inte ens trött”

När de båda presidentkandidaterna besökte Michigan för att kampanja i slutspurten till valet svingades det från både vänster till höger. Kamala Harris, som fyller 60 på söndag, höll inte tillbaka i Grand Rapids där hon förklarade Trump ”olämplig”, ”instabil” och en ”fara för demokratin”, rapporterar AP. Men hon stannade till vid en flammande punkt; när hon nämnde att Trump var ”utmattad”.

”Vi måste verkligen fråga oss, om han är utmattad under valkampanjen, är han då lämplig att utföra jobbet?”

Och det tog inte lång tid innan Donald Trump slog tillbaka, när han tillfrågades om Harris kommentar.

”Hon är en förlorare. Hon går inte på några evenemang”, sa Trump timmar innan ett kampanjmöte i Detroit. Han fortsatte med säga att han under morgonen varit med i ”Fox & Friends”, haft två andra framträdande och att han efteråt ringt cirka 15 samtal, skriver AP.

”Jag har gått 48 dagar nu utan vila. Säg mig, när har du sett mig ta ens en liten vila. Inte nog med det – jag är inte ens trött. Jag är verkligen upprymd.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2024

Mer i ämnet