En nästan dödad Donald Trump, en avhoppad Joe Biden med 107 dagar kvar till valet – och en inhoppad Kamala Harris. Valrörelsen exploderade flera månader tidigare än vanligt i somras, och sedan dess har temperaturen bara höjts.
Trump har talat om att använda militären mot inhemska fiender – med en demokratpolitiker som exempel. Harris har kallat Trump för fascist. Vilseledande eller lögnaktig information, ibland med hjälp av AI som blivit central i att teckna bilden av olika kandidater.
Inget val i amerikansk historia har varit som detta, med två så olika motståndare.
Harris vill se högre skatt för rika och storföretag – Trump vill sänka skatten på ett sätt som mest gynnar de rikaste. Harris vill ha ett USA öppet gentemot världen. Donald Trump tycks villig att isolera USA mer från densamma.
De skiljer sig också åt på andra vis.
Affärsmannen Trump är fälld för bokföringsbrott efter hyschbetalningar till en porrskådespelerska och dömd till skadestånd för att ha förtalat en kvinna han enligt domstolen våldtagit. Trump står också åtalad för att olagligen ha försökt stjäla ett val.
Kamala Harris är... tja, det är faktiskt svårt att hitta jämförbara saker.
Ändå är Trumps väljare mer entusiastiska än Harris. Han ser ut att göra framsteg bland unga män, inklusive svarta och latinomän. Och väljarna litar mer på Trump när det gäller ekonomi och migration. Trots alla skandaler och dramatiska händelser under året har stödet för Donald Trump legat extremt stabilt.
Sannolikt inte ett slut
Den före detta åklagaren Harris har bytt fot i flera sakfrågor och är en stundtals usel kommunikatör. Harris största utmaning är att hon av många ses som en del av en administration under vars ledning en majoritet av amerikanerna anser att landet är på väg åt fel håll. En sorts baksmälla efter pandemin som fortsätter att hålla i sig.
Donald Trumps största utmaning är dock att en allt större andel av USA:s kvinnor väljer bort honom till förmån för Harris.
Båda kandidater vaknar den här valdagen med i princip lika stor chans till valvinst. Och USA vaknar till en valdag som sannolikt inte innebär ett slut på årets dramatik. Oron för våldsamheter under och efter valet är stor såväl hos valförrättare som hos Secret Service som varnat om risken för attentat.
Men om några timmar, eller dagar, vet vi ändå åt vilket håll USA väljer att gå. Jag ser fram emot att valrörelsen snart är över.