SVT:s utrikesreporter Lars Moberg på plats i USA Foto: SVT

”Nationella säkerhetsrådgivaren en nationell säkerhetsrisk”

Uppdaterad
Publicerad

Trumps nationella säkerhetsrådgivare har blivit en nationell säkerhetsrisk. Så analyserar SVT:s korrespondent Lars Moberg beskedet att Michael Flynn avgår

USA:s nationella säkerhetsrådgivare Michael Flynn avgick efter uppgifter om att han har diskuterat möjligheten att lyfta amerikanska sanktioner med Rysslands USA-ambassadör redan innan han fick jobbet i Vita huset. Flynn medger att han givit ofullständiga uppgifter om sina ryska kontakter till vicepresident Mike Pence.

– Det det handlar om nu är att Trumps nationelle säkerhetsrådgivare har blivit en nationell säkerhetsrisk. Michael Flynn, en gammal general och dokumenterad Rysslandsvän, har under december månad haft kontakter med Sergej Kisljak som är Rysslands ambassadör här och ska med honom ha dryftat frågan om sanktionerna som USA har infört mot Ryssland av den förra regeringen för att man ansåg att Ryssland hade hackat datorer och lagt sig i valet förra hösten, säger SVT:s korrespondent Lars Moberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2016

Mer i ämnet