Två svenska män har hittats döda i den norska sjön Galthåen nära gränsen till Dalarna. Foto: SVT

Två svenskar hittade döda i sjö i Norge – polisen misstänker båtolycka

Uppdaterad
Publicerad

Två svenska män har hittats döda i en sjö norska Engerdals kommun. Polisen misstänker att det rör sig om en båt som har kantrat.

Två män som är i 60-årsåldern respektive 70-årsåldern har hittats döda i sjön Galthåen i Engerdals kommun, som ligger några mil från Idre och gränsen till Sverige. De var hemmahörande i Örebro och Värmlands län uppger norsk polis.

– De är svenska medborgare och vi har informerat svensk polis, säger Haagen Løvseth, insatsledare vid norska polisen till SVT Nyheter.

De hittades av räddningstjänsten i samband med larm om en båt som låg upp och ner vid 18-tiden på torsdagskvällen. Några timmar senare hittades två personer döda i anslutning till platsen.

”Ingen har sett själva olyckan”

– Det verkar som att de har varit på en fisketur, varpå det har skett en olycka och båten har gått runt. Det är ingen som har sett själva olyckan, säger Haagen Løvseth.

”Olyckan ska utredas i hopp om att ge anhöriga svar på vad som har hänt”, skriver polisen på sin hemsida.

Anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.