Uppgifter: Explosion i Polen

Uppdaterad
Publicerad

Enligt en amerikansk underättelsekälla ska ryska robotar ha slagit ner i Nato-landet Polen, rapporterar nyhetsbyrån AP. Två personer ska ha dött.

Explosionen ska ha inträffat i polska staden Przewodów, bara ett par kilometer från ukrainska gränsen. Två personer uppges ha dött i samband med explosionen.

Polska regeringen har inte bekräftat uppgifterna men enligt nyhetsbyrån AP har premiärminister Mateusz Morawiecki blixtinkallat till krismöte.

”Premiärminister Morawiecki har brådskande kallat till möte med kommittén för ministerrådet för nationell säkerhet och försvarsfrågor”, skriver premiärministerns talesperson, Piotr Muller på Twitter.

– Brandmän är på platsen, det är oklart vad som har hänt, säger Lukasz Kucy, som jobbar som brandkår i närheten, rapporterar Reuters.

Texten uppdateras

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.