Bild som är uppdelad i två sektioner: Till vänster syns en öppen gul bil med en person som står bredvid med ett vapen, medan flera andra personer går i närheten. Till höger ses en explosion i bakgrunden, omgiven av parkerade bilar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s Turkietkorrespondent Tomas Thorén på plats i Ankara berättar vad som hänt. Foto: Reuters

Misstänkt terrorattack i Ankara

Uppdaterad
Publicerad

En eller flera explosioner har inträffat på företaget Turkish Aerospace Industries utanför Ankara, rapporterar turkiska medier på onsdagen.

Turkiets inrikesminister skriver på X att det rör sig om en terrorattack med flera döda.

Attacken mot Turkiets teknikcentrum för flyg- och rymdsystem (Tusaş) inträffade bland annat vid entrén till anläggningen. Polis och räddningstjänst är på plats.

Enligt Turkiets president Recep Tayyip Erdogan dödades fyra personer i attacken och 14 är skadade. Inrikesminister Ali Yerlikaya rapporterar att även två gärningsmän har dödats.

”Vår kamp kommer att fortgå med beslutsamhet tills den sista terroristen är neutraliserad.” skriver Yerlikaya vidare.

Samtidigt rapporterar lokala medier att attacken utfördes av tre terrorister, varav en var en kvinna. Dessutom har personal tagits som gisslan, men uppgifterna är inte bekräftade.

Explosion fångad på film

Videor på en explosion och skottlossning sprids på sociala medier. Flera av klippen, som verifierats av Reuters, visar hur människor tar skydd bakom bilar på den anslutande parkeringen.

Natos generalsekreterare Mark Rutte har kommenterat händelsen och meddelar att ”Nato står bakom vår allierade Turkiet”. Han tillägger i sitt uttalande att organisationen ”starkt fördömer terrorism i alla dess former”.

Turkish Aerospace Industries

Tusaş, som ligger nordväst om huvudstaden, arbetar med utveckling och tillverkning av flyg- och rymdsystem. Företaget, som har kopplingar till landets militär, tillverkar bland annat stridsflygplan, obemannade flygfarkoster och attackhelikoptrar.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.