USA:s utrikesminister Rex Tillerson har under fyra dagar besökt Japan, Sydkorea och Kina, i vad som är hans första resa till Asien sedan han tillträdde på posten för en månad sedan.
I Peking har mötet inte inneburit några långvariga eller knappt synliga ingrepp i stadsbilden. Det är i själva verket en ytterst nedtonad resa i jämförelse med Hillary Clintons mer rockstjärnebetonade Asienbesök, som nytillträdd utrikesminister 2009.
LÄS MER: Tillerson om Nordkorea: ”Farlig nivå”
Men den tidigare oljeföretagsledaren och ovane diplomaten Rex Tillerson lyckades ändå skapa rubriker i Seoul igår, när han levererade USA:s kanske starkaste varning hittills till Nordkorea:
”Om Pyongyang hotar sydkoreanska eller amerikanska styrkor, så kommer ett militärt svar från USA att finnas med på förhandlingsbordet.”
Det hotet har visserligen funnits med i tidigare amerikanska reaktioner på Nordkoreas upprepade kärnvapentester. Men Tillerson uteslöt också samtal med Nordkorea.
Trump spädde på kritiken
Under fredagen kritiserade också Donald Trump i en tweet ännu en gång Kina för att vara för passivt när det gäller hotet från Nordkorea, en kritik som också tidigare upprört ledningen i Peking.
Nordkorea är ju bara en i en rad frågor där världens två största ekonomier har stora problem att komma överens sedan Trump tillträdde.
LÄS MER: USA: Militära åtgärder mot Nordkorea är ett alternativ
Men när Tillerson och Kinas utrikesminister Wang Yi kom ut till presskonferens här i Peking i dag efter flera timmars samtal, så var det en helt annan, och mycket mjukare ton mellan stormakterna.
– Vi delar en gemensam syn och känsla att spänningen på Koreahalvön är ganska hög just nu, och att det har nått en ganska farlig nivå. Och vi har lovat varandra att göra allt vi kan för att undvika att någon slags konflikt bryter ut, sa Rex Tillerson.
Samarbete i fokus idag
Enligt Tillerson var parterna eniga om att samarbeta för att försöka förmå Nordkorea att byta kurs och stoppa utvecklingen av kärnvapen. Kinas utrikesminister Wang Yi hade också ett konstruktivt budskap efter mötet, när han beskrev samtalen under dagen som pragmatiska och produktiva.
Nu planeras för ett toppmöte mellan Kinas president Xi Jinping och den amerikanske Donald Trump i början av april, men inga datum har offentliggjorts ännu. Och det är inte självklart att det mötet avlöper ens till synes lika smidigt som mellan dagens båda utrikesministrar.
Fortfarande återstår många frågetecken, både när det gäller hur länderna tänker sig att praktiskt hantera hotet från Pyongyang, och även andra frågor där Kina och USA står långt ifrån varandra.
LÄS MER: Alltmer isolerat Nordkorea ökar krigsrisken
Delar av Trumps kritik kvarstår
Donald Trump har visserligen backat från sitt oväntade uttalande när han tillträdde, om USA:s syn på relationen mellan Kina och Taiwan. USA erkänner fortsatt att Folkrepubliken Kinas regering utgör det enda legitima styret av Kina, och accepterar att Kina anser att Taiwan är en del av Kina.
Samtidigt förbereder enligt uppgift USA nu en stor vapenorder till Taiwan, något som lär förarga Kina.
Och Donald Trump har fortsatt att anklaga både Kina och Japan för att manipulera penningmarknaden, bland annat genom så kallad valutadopning. Han har också hotat Kina med höga handelstullar tidigare.
Och Kina verkar inte heller backa när det gäller sina intressen på Koreahalvön. För även om utrikesminister Wang Yi i dag betonade att det är diplomati som nu eftersöks för att behålla freden i regionen, så skriver samtidigt statsledda kvällstidningen Global Times i dag att det visserligen är i Kinas intresse att stoppa Nordkoreas kärnvapenambitioner. Men att föreslå att Kina ska isolera Pyongyang helt är ”löjligt” och ”farligt.
Kaos i Nordkorea ”förödande för Kina”
Kaos i Nordkorea vore i själva verket förödande för Kina”, enligt tidningsledaren.Kina vill också att Sydkorea och USA slutar med sina militära övningar i området så att samtalen mellan parterna kan återupptas.
Det är framför allt installationen av det amerikanska antimissilsystemet THAAD i Sydkorea som irriterar Kina, eftersom man hävdar att det når långt in i Kina, och skulle kunna lokalisera och hejda kinesiska missiler.
THAAD och Taiwan diskuterades också under dagens möte, men inga detaljer kring de känsliga ämnena avslöjades i dag. Det finns således mycket kvar att diskutera när Donald Trump tar emot Xi Jinping i USA i april.