• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Utbrottet började runt 03 på natten till söndagen. Foto: GIUSEPPE DISTEFANO/TT

Vulkanutbrott på Sicilien

Uppdaterad
Publicerad

I natt fick den aktiva vulkanen Etna på Sicilien i Italien ett utbrott. Askmolnet stiger 10 kilometer upp i luften, skriver Corriere della Sera.

Öns största flygplats i Catania har skurit ner på flygtrafiken, och flera flyg har ställts in under söndagen. Man begränsar också antalet flyg som kan landa till sex plan i timmen.

En person som befinner sig på Sicilien säger till La Repubblica att aska regnar ner.

– Det är absurt, vi kan inte hantera det här längre, säger han till tidningen.

Etna är Europas högsta och mest aktiva vulkan och utbrott är inte ovanliga. Senast den 23 juli hade vulkanen ett utbrott som också ställde till det för flygtrafiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.