Valet den 26:e maj handlar om de stora utmaningarna i EU där löntagares villkor är under hot.
Moderaterna uppmanar oss socialdemokrater att visa ett tydligare ledarskap i våra gemensamma utmaningar. Samtidigt fortsätter de att undergräva arbetares och vanligt folks rättigheter.
I en spretig debattartikel uppmanar Moderaternas Gunnar Hökmark oss socialdemokrater att utforma en politik som tar tag i EU:s utmaningar.
I samma artikel skriver han att social politik och arbetsmarknadsfrågor, det vill säga schyssta arbetsvillkor, inte är en av EU:s stora gemensamma utmaningar. Det ställer vi oss starkt frågande till.
Vi är övertygade om att det är genom samarbete och en politik som minskar klyftorna och ökar tryggheten för vanligt folk som löser EU:s utmaningar. En av våra viktigaste frågor inför valet den 26:e maj är jobb med schyssta villkor.
I verkligheten, bortom Hökmarks uppmaningar, tvingas byggnadsarbetare sova på arbetsplatser runt om i Sverige. Samtidigt kör lastbilschaufförer från andra länder inrikestrafik för 30 kronor i timmen.
Men under torsdagen vann vi en viktig seger i Europaparlamentet. Våra förslag om schyssta villkor för transportarbetare gick äntligen igenom. Det handlar om att skapa trygga kör- och vilotider och att motverka osund konkurrens inom transportsektorn.
Detta är en viktig jämlikhetsfråga för vanligt folk och någonting som vi socialdemokrater för en kompromisslös kamp för. Därför är vi väldigt glada att detta nu gick igenom. Moderaterna däremot, röstade återigen mot dessa löntagarvänliga reformer.
Vi fortsätter arbetet för ett EU som sätter vanligt folk först. Tack vare att vi har avskaffat Lex Laval och på EU-nivå drivit igenom en förändring av EU:s utstationeringsdirektiv, det vill säga lika lön för lika arbete oavsett var arbetet utförs, kan svenska fackförbund kräva att svenska löner och villkor ska gälla för alla som arbetar i Sverige.
Hökmark anklagar oss också för att inte kritisera socialdemokratiskt styrda länder inom EU som brister i respekt för rättsstatens principer. Detta stämmer inte.
Vi har krävt att Rumänien ska suspenderas från Europas socialdemokratiska parti och den socialdemokratiska gruppen i EU-parlamentet om de inte kraftfullt agerar och står upp för våra gemensamma värderingar.
Detta till skillnad från Moderaterna som först efter långvariga påtryckningar till sist varit med och suspenderat det högerextrema ungerska partiet Fidesz från sitt parti i Europa – men där de fortsatt kan samverka inom ramen för EU-parlamentets arbete.
Kanske borde Hökmark se över sitt eget partis politik och agenda som idag undergräver den svenska modellen istället för att skriva dåligt underbyggda debattartiklar om oss och vår politik.