3-2-1-ribs
Publicerat:
2016-06-09Tillagningstid:
Det tar lite tid, men det är det värt. Mört, krispigt och otroligt gott! Prova du också!
Ingredienser
4portioner
- 1kgrevbensspjäll
- valfri rub
- 3-4mskäppeljuice
Så lagar du
1. Ta bort det tunna membranet på undersidan av köttet. Platta in rubben i köttet (till exempel barbeque-rub).
2. Lägg på grillen i tre timmar på indirekt värme (värmen ska vara 100-110°). Stäng locket.
3. Ta av från grillen och lägg ribsen i folie. Häll över några matskedar äppeljuice. Förslut folien och lägg på grillen på indirekt värme under lock i två timmar.
4. Ta ur revbenen och lägg dem direkt på gallret, stäng locket och grilla en timme, indirekt värme.
5. Sista kvarten penslar du med glaze för en läckrare yta (prova Beppes BBQ-sås) och låter ribsen ligga på indirekt värme.
6. Skär upp och servera med Beppes hemliga coleslaw och grillade majskolvar.