Äkta majonnäs

Äkta majonnäs

Publicerat:

Tillagningstid:

Så här enkelt lagar du köksmästare Christian Sjödins majonnäs med bara fem ingredienser.

Ingredienser

  • 4st
    äggulor
  • 7dl
    naturell matolja på raps eller solrosolja
  • 1msk
    dijonsenap
  • 1msk
    vitvinsvinäger
  • salt efter egen smak

Så lagar du

1. Rör ihop äggulor med salt, senap och vitvinsvinäger.

2. Vispa kraftigt och tillsätt oljan försiktigt i början, med mer mod mot slutet.

3. Smaka och vid behov tillsätt mer smak. Tänk på att smaken ska vara mild och balanserad.

Majonnäsen håller runt tio dagar i kylskåp, men om den har tättslutande lock, om du bara tar fram den mängd du skall använda och inte är nere med fingrarna i burken, så kan den hålla längre.

Dela det här receptet med dina vänner!