Älgfärsbiffar
Publicerat:
2022-09-21Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Älgkött är ett mycket smalt kött som innehåller väldigt lite fett. Jag brukar därför ”berika” köttet på olika sätt. Fett eller talg funkar utmärkt att mala ner i biffsmeten. Man kan använda sig utav älgens egna talg men det går också att använda oxtalg.
Ingredienser
3 - 4portioner
- 450gälgfärs
- 50gtalg
- ½stgul lök
- 1stägg
- 1mskpotatismjöl (eller torkad riven potatis)
- 2krmnymalen svartpeppar
- 2mskfett att steka i
Så lagar du
1. Mal eller smält talgen, blanda samtliga ingredienser i en bunke låt vila i 30 minuter.
2. Forma biffar och stek i stekpanna eller i ugnen i en form.
3. Servera med till exempel mandelpotatispuré, skysås och kanelkokta lingon.