Armenisk grönsaksröra
Publicerat:
2022-02-09Tillagningstid:
Veggie (xorovats) är ett måste när man grillar i Armenien och inte minst i mitt utekök. Men detta kan även serveras som huvudrätt och gärna med grillat vitost till om man har vegetarianer på middag. /Anna
Ingredienser
4portioner
- 2 stauberginer
- 1 stgul paprika
- 1 ströd paprika
- 3 sttomater
- 2 stgul lök
- 1msksmör
- 2mskolja
- 1tskpaprikapulver
- färska örter som basilika, persilja, koriander
- salt och peppar
Så lagar du
- Grilla alla grönsaker på grillen, medan elden fortfarande är ganska intensiv. Vänd om då och då så att det blir jämnt.
- Skär löken i tunna skivor och stek i en panna på grillen med lite olja och smör. Skala alla grönsaker under tiden, grovhacka och lägg i pannan med löken och rör om.
- Salta, peppra, häll i paprikapulver och de finhackade örterna.
- Se till att hålla det varmt medan du sen ägnar dig åt att grilla köttet på den fina glöden!