Armenisk grönsaksröra

Anna Demirians Armenisk veggie- xorovats

Publicerat:

Tillagningstid:

Veggie (xorovats) är ett måste när man grillar i Armenien och inte minst i mitt utekök. Men detta kan även serveras som huvudrätt och gärna med grillat vitost till om man har vegetarianer på middag. /Anna

Ingredienser

4portioner

  • 2 st
    auberginer
  • 1 st
    gul paprika
  • 1 st
    röd paprika
  • 3 st
    tomater
  • 2 st
    gul lök
  • 1msk
    smör
  • 2msk
    olja
  • 1tsk
    paprikapulver
  • färska örter som basilika, persilja, koriander
  • salt och peppar

Så lagar du

  1. Grilla alla grönsaker på grillen, medan elden fortfarande är ganska intensiv. Vänd om då och då så att det blir jämnt.
  2. Skär löken i tunna skivor och stek i en panna på grillen med lite olja och smör. Skala alla grönsaker under tiden, grovhacka och lägg i pannan med löken och rör om.
  3. Salta, peppra, häll i paprikapulver och de finhackade örterna.
  4. Se till att hålla det varmt medan du sen ägnar dig åt att grilla köttet på den fina glöden!

Dela det här receptet med dina vänner!