Apelsin- och hjortronsallad
Publicerat:
2017-01-19Tillagningstid:
En oväntad kombination med hjortron från norr och apelsiner från syd. Vaniljens aromatiska smak fulländar det hela.
Ingredienser
4portioner
- 125-250gfrysta hjortron
- 4apelsiner
- ½vaniljstång
- 1-2mskströsocker
Tillbehör
- ev. grädde eller glass
- kardemummapinnar (se relaterat recept)
Så lagar du
1. Halvtina hjortronen.
2. Skär bort skalet från apelsinerna så att det vita också kommer med.
3. Skär ut hinnfria klyftor eller skiva och skär apelsinerna i bitar. Lägg i en skål och ta med saften. Blanda ner hjortronen.
4. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna direkt i salladen. Lägg ner även stången. Smaka av med socker.
5. Servera som den är eller med grädde eller glass och kardemummapinnar.