Äppelchutney
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
1portioner
Till 1 sats
- 4äpplen
- 1gul lök
- 1röd chilifrukt
- 2tskfärsk, riven ingefära
- 1pressad vitlöksklyfta
- 1dläppelcidervinäger
- 2½dlfarinsocker
Så lagar du
1. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i mindre bitar. Skala och hacka löken. Kärna ur och finhacka chilin.
2. Blanda alla ingredienserna utom sockret i en stor gryta. Sjud 10 min tills äpplena mjuknar. Tillsätt sockret och sjud ca 30 min utan lock tills det är en ganska fast massa. Rör då och då. Häll upp i rena burkar och förvara i kylskåp.
Jag brukar passa på och göra chutney när jag har gott om äpplen. Chutney passar så bra till både kött-, fisk- och curryrätter. Det här håller sig mycket länge om den förvaras i kylen.