Äppelkaka med valnötter
Publicerat:
2020-09-23Tillagningstid:
Maud Onnermarks kaneldoftande äppelkaka med valnötter är snabb och enkel att baka och ger ett fantastiskt resultat.
Ingredienser
6portioner
- 600-700gäpplen
- 175gvalnötter
- 2dlbrun farin, 150 g
- 2tskkanel
- 2ägg
- 75gsmör, kallt
Till servering
- lättvispad grädde
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Skiva eller klyfta äpplena tunt. Lägg dem i en smord ugnsform, ca 24 cm i diameter.
3. Hacka 150 g valnötter, farinsocker och kanel i matberedare.
4. Tillsätt smöret i bitar och kör till en smulig deg. Blanda ner äggen.
4. Bred smeten över äpplen. Bryt sönder de sparade valnötterna och strö dem över degen. Grädda mitt i ugnen 30-35 minuter. Servera gärna lite ljummen tillsammans med lättvispad grädde.
Tips
Har du ingen matberedare? Hacka nötterna för hand och blanda sedan med resten av ingredienserna.