Äppelrosor
Publicerat:
2016-12-23Tillagningstid:
Imponera med en snygg, lyxig dessert gjord av endast tre komponenter.
Ingredienser
8 - 10portioner
- 1paketkyld smördeg, rektangulär
- 4mskfärdig choklad- och hasselnötskräm
- 2stäpplen
Till servering
- vaniljglass och florsocker
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär smördegen i remsor på kortsidan, 3-4 cm breda.
3. Bred lite nötkräm längst nedre kanten på degremsan, skiva äpple i halvmånar, lägg dem på krämen med raka snittytan mot mitten, så att skalsidan ligger något utanför degkanten.
4. Vik upp smördegen så att äppelskivorna låses fast. Snurra ihop degremsan till en ros, lägg i muffinsformar eller små, runda aluminiumformar.
5. Baka mitt i ugnen tills smördegen är genomgräddad, det tar ca 20 minuter. Pudra på florsocker och servera med vaniljglass.