Mauds äppelsmulpaj

Äppelsmulpaj.

Publicerat:

Tillagningstid:

Så enkelt och så gott! Knaprig smuldeg med smak av kardemumma på de sötsyrliga mjuka äpplena.

Ingredienser

6portioner

  • 6-8
    äpplen, 850–1000 g
  • smör till formen

Smuldeg

  • 2tsk
    kardemummakärnor, finstötta
  • 125g
    smör
  • 1dl
    strösocker
  • 2dl
    vetemjöl
  • 2dl
    havregryn

Tillbehör

  • råkräm, kallrörd vaniljsås

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Finstöt kardemummakärnorna i en mortel eller mal dem i kryddkvarn.

3. Smält smöret i en 2-liters kastrull.

4. Ta kastrullen från värmen och tillsätt kardemumma, socker och vetemjöl. Rör tills vetemjölet löst sig. Tillsätt havregrynen.

5. Smörj en ugnssäker form. Grovriv äpplena direkt i formen. Fördela smuldegen över.

6. Grädda på andra falsen nerifrån i 25–30 minuter tills smuldegen fått fin färg.

7. Låt svalna och servera med råkräm.

Dela det här receptet med dina vänner!