Mauds äppelsmulpaj
Publicerat:
2019-10-23Tillagningstid:
Så enkelt och så gott! Knaprig smuldeg med smak av kardemumma på de sötsyrliga mjuka äpplena.
Ingredienser
6portioner
- 6-8äpplen, 850–1000 g
- smör till formen
Smuldeg
- 2tskkardemummakärnor, finstötta
- 125gsmör
- 1dlströsocker
- 2dlvetemjöl
- 2dlhavregryn
Tillbehör
- råkräm, kallrörd vaniljsås
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Finstöt kardemummakärnorna i en mortel eller mal dem i kryddkvarn.
3. Smält smöret i en 2-liters kastrull.
4. Ta kastrullen från värmen och tillsätt kardemumma, socker och vetemjöl. Rör tills vetemjölet löst sig. Tillsätt havregrynen.
5. Smörj en ugnssäker form. Grovriv äpplena direkt i formen. Fördela smuldegen över.
6. Grädda på andra falsen nerifrån i 25–30 minuter tills smuldegen fått fin färg.
7. Låt svalna och servera med råkräm.