Äppeltosca

Äppeltosca.

Publicerat:

Tillagningstid:

Saftig äppelkaka med knäckigt toscatäcke – godare än så blir det inte.

Ingredienser

8 - 10portioner

Äppeltosca

  • 100g
    smör
  • 2st
    ägg
  • 1,5dl
    strösocker
  • 1,25dl
    vetemjöl
  • 2tsk
    vaniljsocker
  • 2st
    äpplen, skalade och urkärnade
  • 1tsk
    kanel

Glasyr

  • 50g
    smör
  • 0,75dl
    strösocker
  • 50g
    mandel, flagad
  • 1msk
    vetemjöl
  • 1msk
    mjölk

Så lagar du

Äppeltosca

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda i mjöl och vaniljsocker och rör till sist i det smälta smöret. Blanda väl. Häll smeten i en bröad springform.

2. Skala äpplena om du vill, dela och kärna ur dem och skär i lagom tunna skivor. Tryck ner äppelskivorna i smeten och pudra över kanel.

3. Grädda i ugn i cirka 25 minuter. Ta ut kakan och höj ugnsvärmen till 200 grader.

Toscaglasyr

1. Smält smör och socker. Blanda i mandelspånen i mjölet. Rör noga. Häll slutligen i mjölken.

2. Häll den varma toscasmeten över kakan och ställ in den i ugnen igen på 200 grader i 8-10 minuter.

3. Ät den som den är eller servera med en klick vispad grädde!

Dela det här receptet med dina vänner!