Äpple- och havtornsglögg

Äpple- och havtornsglögg.

Publicerat:

Tillagningstid:

Välsmakande glögg på äppelmust, havtorn och juliga kryddor.

Ingredienser

5 - 6portioner

  • 1liter
    äppelmust
  • 3dl
    havtorn
  • 3
    kanelstänger
  • 2skiva(or)
    ingefära
  • 10
    nejlikor
  • 10
    kardemummafrön
  • 2msk
    honung

Så lagar du

1. Krossa havtornen med en mortel eller slev i en skål. Blanda ner honungen och rör runt.

2. Ta fram en rymlig kastrull och ställ på spisen. Häll i äppelmusten och tillsätt havtornen och alla kryddor. Värm upp och låt sjuda 15 minuter.

3. Ta bort kastrullen från värmen och låt vätskan dra åt sig smakerna från kryddorna ordentligt i två timmar.

4. Sila bort havtornen och kryddorna.

5. Värm upp och servera i glöggkoppar.

Dela det här receptet med dina vänner!