Äpple- och havtornsglögg
Publicerat:
2019-11-15Tillagningstid:
Välsmakande glögg på äppelmust, havtorn och juliga kryddor.
Ingredienser
5 - 6portioner
- 1literäppelmust
- 3dlhavtorn
- 3kanelstänger
- 2skiva(or)ingefära
- 10nejlikor
- 10kardemummafrön
- 2mskhonung
Så lagar du
1. Krossa havtornen med en mortel eller slev i en skål. Blanda ner honungen och rör runt.
2. Ta fram en rymlig kastrull och ställ på spisen. Häll i äppelmusten och tillsätt havtornen och alla kryddor. Värm upp och låt sjuda 15 minuter.
3. Ta bort kastrullen från värmen och låt vätskan dra åt sig smakerna från kryddorna ordentligt i två timmar.
4. Sila bort havtornen och kryddorna.
5. Värm upp och servera i glöggkoppar.