Auberginegratäng

Auberginegratäng

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    aubergine
  • 8st
    tomater
  • 200g
    fetaost
  • 2krm
    salt
  • 1tsk
    italiensk salladskrydda
  • 2tsk
    olivolja

Kan läggas till:

  • 1st
    lök

Så lagar du

Sätt ugnen på 200 grader.

Dela auberginen på längden.

Skålla och skala tomaterna (kan hoppas över för den som tål skal).

Dela tomaterna (och löken) mitt itu.

Skär aubergine, tomat (och lök) i 1/2 cm tjocka skivor.

Ställ skivorna i en eldfast form.

Skär fetaosten i kuber och strö den över och mellan grönsaksskivorna.

Strö över salt och salladskrydda.

Droppa över lite olivolja.

Gratinera i ugnen i ca 30 minuter.

Servera som tillbehör till en grillrätt eller som ensamrätt med pasta till.

Dela det här receptet med dina vänner!