Bagna cauda
Publicerat:
2022-09-12Tillagningstid:
En varm, kryddig dipp från Norra Italien som passar fint som förrätt eller som ett plockigt drinktilltugg som kommer väcka förtjusning! Fördela gärna i portionsskålar och servera varmt.
Ingredienser
6 - 8portioner
- 3klyfta(or)vitlök
- 6stsardeller
- 2mskolivolja
- 100gsmör
Att dippa
- 1stblomkål
- 250gsparrisbroccoli
- 3-4skiva(or)surdegsbröd skuret i tärningar
Så lagar du
- Skala vitlöken. Mosa vitlök och sardeller till en puré i en mortel.
- Fräs purén sakta i olivolja i en kastrull utan att den tar färg.
- Tillsätt smör. Låt det smälta ihop med sardellerna och vitlöken.
- Skär blomkål i buketter och ansa broccolin. Ånga med hjälp av en ånginsats eller ett durkslag i cirka 5 – 10 minuter. Grönsakerna ska fortfarande ha tuggmotstånd!
- Servera dippen varm med grönsaker och brödtärningar att doppa.