Bakad brietårta med nötter och frukt
Publicerat:
2017-12-22Tillagningstid:
Smält, varm ost med ljuvlig topping. Frukten ger välbehövlig syra och nötterna krispig karamellighet. Så enkelt och så gott!
Ingredienser
6 - 8portioner
- 1hel brieost, ca 500 g
- 500gblandad frukt i bitar, t ex plommon, aprikoser, fikon, körsbär, clementin
- 2kvist(ar)färsk rosmarin
Topping
- 1dlråsocker
- 3dlblandade nötter, t ex pistasch, pekan, mandel, valnötter
- 2dlfärska tranbär (eller 1 dl torkade, alt körsbär)
- 3mskhonung
- 1ekologisk apelsin
Till servering
- mjukt tunnbröd eller varm baguette
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn. Packa upp osten, lägg den i en ugnsform.
2. Lägg frukt och rosmarin runt om, baka 10 minuter.
3. Gör topping: Smält socker, tillsätt nötter, tranbär och honung. Rör om.
4. Häll nötterna över osten, ställ in i ugnens nedre del tills osten är varm och mjuk rakt igenom och ytan är gyllene. Riv apelsinskal över just innan servering.