Bakad gös med bacon och pommes frites

Bakad gös med bacon och pommes frites.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    gösfilé
  • 2dl
    majonnäs
  • 4dl
    creme fraiche
  • 1dl
    kaviar
  • 1
    citron
  • 150g
    bacon
  • 1
    liten bit färsk pepparrot

Pommes frites

  • 2liter
    vatten
  • 1msk
    ättika
  • 1kg
    King Edward potatis

Så lagar du

1. Salta gösfilén och panera i mjöl. Stek filén tills den blivit gyllenbrun.

2. Blanda kaviar, majonnäs, citron och créme fraiche och häll allt över fisken. Sätt in i ugnen tills ytan blir lagom brun.

3. Stek baconet knaprigt.

4. Använd fast potatis och skär allt i passande storlek för pommes frites. Förkoka potatisen i vatten och ättika i 8 minuter. Häll sen ut allt vatten och lägg potatisen på papper.

5. Låt torka i 15 minuter och fritera sedan i 3 minuter. Ta upp dina pommes frites och låt torka. Fritera igen strax innan servering så att de får fin färg och blir krispiga.

6. Lägg upp fisken på tallrik och strö över bacon och riven pepparrot. Servera med pommes frites.

Dela det här receptet med dina vänner!