Bakad gös med bacon och pommes frites
Ingredienser
4portioner
- 600ggösfilé
- 2dlmajonnäs
- 4dlcreme fraiche
- 1dlkaviar
- 1citron
- 150gbacon
- 1liten bit färsk pepparrot
Pommes frites
- 2litervatten
- 1mskättika
- 1kgKing Edward potatis
Så lagar du
1. Salta gösfilén och panera i mjöl. Stek filén tills den blivit gyllenbrun.
2. Blanda kaviar, majonnäs, citron och créme fraiche och häll allt över fisken. Sätt in i ugnen tills ytan blir lagom brun.
3. Stek baconet knaprigt.
4. Använd fast potatis och skär allt i passande storlek för pommes frites. Förkoka potatisen i vatten och ättika i 8 minuter. Häll sen ut allt vatten och lägg potatisen på papper.
5. Låt torka i 15 minuter och fritera sedan i 3 minuter. Ta upp dina pommes frites och låt torka. Fritera igen strax innan servering så att de får fin färg och blir krispiga.
6. Lägg upp fisken på tallrik och strö över bacon och riven pepparrot. Servera med pommes frites.