Bakad tomatsallad med fetaost, rostad citron och timjan

Bakad tomatsallad med fetaost, rostad citron och timjan

Publicerat:

Tillagningstid:

Fantastisk sommarrätt som passar lika bra som lätt middag, till lunch eller tillbehör till grillat. /Susanne

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    blandade tomater
  • 1
    röd lök, skivad
  • 200g
    fetaost
  • 2dl
    oliver
  • 1st
    citron, skivad
  • 6st
    vitlöksklyftor, halverade med skal
  • några kvistar timjan och rosmarin
  • 1msk
    flingsalt
  • 2tsk
    chiliflakes
  • 4dl
    tjock yoghurt
  • 3msk
    bladpersilja, hackad
  • olivolja, balsamico (valfritt)
  • till servering: surdegsbröd eller chips

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft, 225 grader vanlig.
  2. Lägg tomater, lök, ost, oliver, citron, vitlök, örter, chili och salt i en ugnsform.
  3. Ringla på olja, massera in kryddorna lätt i tomaterna.
  4. Baka mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills citronerna börjar få färg. Låt svalna.
  5. Smeta ut yoghurten på ett fat, fördela tomaterna mm från formen ovanpå, ringla över saften från botten av formen.
  6. Toppa med persilja. Servera med surdegsbröd eller någon form av chips.

Dela det här receptet med dina vänner!