Bakad tomatsallad med fetaost, rostad citron och timjan
Publicerat:
2021-07-29Tillagningstid:
Fantastisk sommarrätt som passar lika bra som lätt middag, till lunch eller tillbehör till grillat.
/Susanne
Ingredienser
4portioner
- 1kgblandade tomater
- 1röd lök, skivad
- 200gfetaost
- 2dloliver
- 1stcitron, skivad
- 6stvitlöksklyftor, halverade med skal
- några kvistar timjan och rosmarin
- 1mskflingsalt
- 2tskchiliflakes
- 4dltjock yoghurt
- 3mskbladpersilja, hackad
- olivolja, balsamico (valfritt)
- till servering: surdegsbröd eller chips
Så lagar du
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft, 225 grader vanlig.
- Lägg tomater, lök, ost, oliver, citron, vitlök, örter, chili och salt i en ugnsform.
- Ringla på olja, massera in kryddorna lätt i tomaterna.
- Baka mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills citronerna börjar få färg. Låt svalna.
- Smeta ut yoghurten på ett fat, fördela tomaterna mm från formen ovanpå, ringla över saften från botten av formen.
- Toppa med persilja. Servera med surdegsbröd eller någon form av chips.