Bannoffékladdkaka

Publicerat:
2022-10-04Ingredienser
Kladdkaka
- 100gmörk choklad
- 150gsmör
- 2stägg (110 g)
- 1,5dlströsocker (145 g)
- 1dlfarinsocker (70 g)
- 0,5tsksalt (4 g)
- 0,5dlkakao (20 g)
- 2dlvetemjöl (60 g)
Topping
- 1burk(ar)karamelliserad kondenserad mjölk (dulce de leche)
- 2stbananer
- 1dljordnötter
- 5dlgrädde (500 g)
- 0,5dlflorsocker (30 g)
- 1mskvaniljsocker (10 g)
Så lagar du
12 st bitar
Kladdkaka
- Sätt ugnen på 180 grader. Smöra en rund springform som är 22 - 24 cm i diameter med smör och lägg bakplåtspapper i botten.
- Smält smöret i en kastrull och lägg i den hackade chokladen. Blanda runt så att chokladen smälter och ställ kastrullen åt sidan.
- Vispa ihop ägg med sockret lite lätt i en bunke och blanda sedan i den smälta chokladen.
- Sikta sedan i mjöl och kakao och vänd runt det med en slickepott tills du har en slät och fin smet.
- Häll i smeten i formen och grädda mitt i ugnen (varmluft) på 180 grader i cirka 18 – 20 minuter, tiden kan variera beroende hur kladdig du vill ha den.
- Ta ut och låt svalna helt.
Topping
- Bred på ett lagom tjock lager med dulce de leche på kladdkakan, skiva bananan och lägg det över.
- Vispa grädde tillsammans med florsocker och vaniljockser till en len och fin konsistens.
- Toppa din kaka med den vispade grädde och hackade jordnötter.