Bärpaj med vit choklad
Publicerat:
2016-09-06Tillagningstid:
Baka utan ugn. En favoritpaj som passar lika bra till hallon och blåbär som till jordgubbar eller björnbär.
Ingredienser
8 - 10portioner
Botten
- 200gdigestivekex
- 100gsmör
Fyllning
- 175gvit choklad
- 1dlvispgrädde
- 1burk(ar)mascarpone (250 g)
- 1stekologisk lime, finrivet skal + 1-2 tsk saft
Garnering
- 500ghallon, blåbär eller andra bär
- 25ghyvlad vit choklad
- strimlor av limeskal
Så lagar du
Med det här receptet får du 8-10 bitar paj.
1. Smula digestivekexen gärna i en matberedare. Smält smöret och häll det över smulorna. Tryck ut smulorna i en låg pajform med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Ställ i kyl tills den stelnat
Fyllning
1. Hyvla 25 g choklad till garneringen. Hacka resten av chokladen (175 g) fint.
2. Koka upp grädden i en kastrull. Ta den från värmen och blanda ner den hackade chokladen. Rör tills den smält, rör sedan ner mascarpone i den smälta chokladen.
3. Rör ner finrivet limeskal och limesaft. Låt svalna något innan du fördelar krämen i den kalla bottnen. Garnera med färska bär och hyvlad vit choklad och ev strimlor av limeskal.