Bibimbap med kyckling
Publicerat:
2018-04-18Tillagningstid:
Ingredienser
6portioner
- 800–900 glårfilé av kyckling
- neutral olja till stekning
Marinad
- 4mskjapansk eller koreansk soja
- 1mskströsocker
- 1msksesamolja
- 2mskrostade sesamfrön
- 1tsknymald svartpeppar
- 2klyfta(or)vitlök, finhackade
- 2salladslökar, finstrimlade
- 2mskfinriven ingefära
Marinerade böngroddar
- 200gfärska mungbönsgroddar
- 1salladslök, finstrimlad
- ½msksesamolja
- ½tsksalt
- 1mskrostade sesamfrön
Marinerad gurka
- 1gurka
- 1tsksalt
- 1salladslök, finstrimlad
- 1tskkoreanskt chilpulver, kodjokaro eller annat chilipulver (mängd beroende på styrka
- ½mskättikssprit
- ½mskströsocker
Marinerade morötter
- 3morötter
- ½mskättikssprit
- ½mskströsocker
- 6portioner ris, rundkornigt
- 200ggröna sojabönor, tinade och förvällda
- 6ägg
- Go-chu-jang chilisås
Så lagar du
1. Strimla kycklingköttet. Blanda samman ingredienserna till marinaden. Blanda kyckling och marinad. Låt marinera 30–60 minuter.
Marinerade böngroddar
1. Blanda groddar, salladslök, sesamolja och salt. Låt stå en stund och strö över rostade sesamfrön vid serveringen.
Marinerad gurka
1. Skiva gurkan tunt. Lägg skivorna i en skål och salta. Låt stå minst 30 minuter. Rör om då och då. Häll sedan av vätskan och pressa gurkan i en sil så att du får bort vätskan.
2. Blanda gurka, salladslök, chilpulver, ättiksprit och socker. Låt stå minst 10 minuter och rör om någon gång under tiden.
Marinerade morötter
1. Skala och finstrimla morötterna. Blanda dem med ättiksprit och socker. Låt stå en stund och rör om ett par gånger under tiden.
Servering
1. Koka riset enligt förpackningen.
2. Hetta upp olja och stek kycklingstrimlorna i omgångar. Flytta över till en gryta.
3. Servera ris och kyckling varma tillsammans med tillbehören, samt stekta ägg och Go-chu-jang chilsås