Bidus med klimp
Publicerat:
2022-06-30Tillagningstid:
Värmande för kropp och själ. Du har förmodligen din version, och det här är våran!
Ingredienser
4portioner
- 1kgrenhjärta eller stek, lätt frusen
- 3morötter, i slantar
- 2literrenbuljong
- salt & peppar
Klimp
- 3dlvetemjöl
- vatten till bra konsistens
- 1ägg (valfritt)
- salt
Så lagar du
- Skär köttet till skav. Det går lättast om det är lite fruset.
- Lägg ner i buljongen och sjud tills det är färdigt. Smaka av med salt och peppar.
Klimp:
- Blanda mjöl, ägg och vatten till bra konsistens, salta.
- Koka en provklimp i saltat vatten. Tillsätt mer mjöl om den inte håller ihop. Om den är för hård tillsätter du mer vatten.
- Koka klimpen separat eller direkt i soppan.
- Lägg ner morotsslantar i soppan mot slutet.